MaS & het Liemers College

Leerlingen van het Liemers College gaan het tweede lesjaar klassikaal aan de slag met een zogenaamde pre MaS klus tijdens de NL DOET! actiedagen medio maart. Op deze manier maken leerlingen een eerste kennismaking met de MaS.

Het derde leerjaar gaan leerlingen zelfstandig aan de slag met hun MaS. Zij moeten dan voor 24 uur een invulling voor hun MaS vinden. Dat kan 1 MaS klus zijn, van 24 uur, bij 1 organisatie maar dat kunnen ook meerdere kleine MaS klussen zijn bij verschillende Maatschappelijke organisaties. Leerlingen kunnen zelf een MaS klus zoeken of via www.coolekussen.nl. Daarnaast kunnen leerlingen die al vrijwilligerswerk doen dit, met bewijsstuk, indienen en daarmee in aanmerking komen voor 8 compensatie uren.

Leerlingen die reageren via www.cooleklussen.nl wachten de goedkeuring van hun aanvraag af (wordt per mail bevestigd).

Leerlingen moeten zelf contact opnemen met de organisatie en zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van deze contacten.

Bij een eerste afspraak (tussen leerlingen en organisatie) moet er een MaS overeenkomst ingevuld en ondertekend worden. Leerlingen zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Deze overeenkomst moet ingeleverd worden bij de MaS mentor of de MaS makelaar.

Zit de Mas-klus erop dan moet de MaS evaluatie (voorzien van foto) ingevuld en ondertekend ingeleverd worden bij de MaS mentor of bij de MaS makelaar.

Zijn er vragen of calamiteiten dan kunnen zowel leerlingen als MaStagebegeleiders contact opnemen met de MaS makelaar Annelies Vruwink, t:0316 22 35 20.

De MaS mentoren van het Liemers College zijn voor vmbo gt: mw Marion van Hoof en havo/ vwo: dhr Rob Sanders.

Wanneer leerlingen zelf een MaS hebben gevonden is het extra belangrijk om eerst bij de MaS makelaar na te vragen of de klus voldoet aan de MaS criteria. Door middel van het invullen van de MaS overeenkomst kan de makelaar beoordelen of het gaat om een MaS klus. Een MaS kan alleen gedaan worden bij een maatschappelijke (non profit) organisatie. Bij twijfel altijd even kortsluiten met de makelaar.

 
Contact | Disclaimer | Coole Klussen
A A A